2015年7月25日土曜日

Sylva Koscina --- Magazine "PANORAMA" APRIL 1977

オランダの雑誌に、シルヴァ・コシナの舞台での写真が掲載されていました。

記事は、シルヴァ・コシナについて淡々と、批判するでもなく称賛するでもなく紹介。


まだまだセクシーな私を観るのは誰?

彼女の名声と資産は失われた。今44歳のシルヴァ・コシナは、これまでに120本の映画に出演したが、今、捨て身で彼女の最後の役を演じている。

オデオン座は有名なミラノ大聖堂の裏に少し隠れるようにしてあります。しかし、夕刻から始まる強烈なエンターティンメトが聖堂よりも多くの注目を集めています。なぜなら、その上演されている演目によって。明らかに北の国から来た、二人組の観光客が覗き込みんだ。通りがかりに、彼らの国民性を発揮した。一人が言った。「とびっきりのあばずれだぜ!」
彼女の大いなる名声だけでは毎晩満員とはならないが、オデオン座の三流ミュージカルに出演している、短い金髪の半裸の女性の写真を見ていた。彼女の名前がポスターに描かれている:シルヴァ・コシナ
多くのイタリア人の目が引き寄せられます。ほんの5年ほど前、アペニン半島(訳注:イタリア半島の別名)では、このシルヴァはローレンやロロブリジータと同じくらいの人気者だった。彼女はスター、いや非常に成功した映画の経歴を誇るスーパースターでした。プロデューサーやディレクターは彼女に丁寧に接しましたし、彼女はジーナやソフィアからキッスで祝福もされました。
すべて過去のことです。生活のため、彼女は歓声を上げる観衆の前で毎晩衣装を脱いで魅惑している。かつて年間20本の映画の役で稼いでいたすべての収入は失われた。彼女の佳作の記憶は残っている。一度、フェリーニの映画で主要な役を演じた。60年代半ばの映画愛好家に強い印象を与えた映画「魂のジュリエッタ」で精神を病んだジュリエッタ・マシーナの妹を演じた。
その結果、彼女はいよいよイタリアの銀幕の大物と同じレベルになったと思われた。もし彼女がイタリアに留まっていたなら、彼女はそうなっていたでしょう。しかし、1966年の彼女の素晴らしい演技によって、彼女はハリウッドに招かれた。そこで、彼女はポール・ニューマン、ロック・ハドソン、カーク・ダグラスと3本の作品に出演した。そして成功することはなかった。
オデオン座の地下にあるみすぼらしいロッカールームで、シルヴァ・コシナは過去の栄光を苦々しく振り返っているのだろうか。イタリア一周レースの優勝者で伝説のBelgian Rik van Steenbergenに祝福を与えた22歳の眩いばかりに美しいユーゴスラビアの女の子に何が起きたのだろう。純粋に美しい彼女の写真によって、シルヴァはピエトロ・ジェルミの次の作品に呼ばれた。その後、彼女は120本の映画に出演しました。そして今は?
彼女には、太り衰えた44歳の女性の体しかなく、オランダのスパイシーなダンスショーが繰り広げられるナイトクラブが集まる街(Thorbeckeplein)でのストリップではブーイングが浴びせられるかもしれないが、ミラノでは好奇心から受け入れられているのだろう。この国の古くからの観衆は、既に2000年も前からため息に慣れている:”sic transit gloria mundi”(訳注:ラテン語のフレーズ「神の栄光はかく移りき/世の栄華はこうして去っていく」)、そう、世の栄光は滅びていく。これはシルヴァ・コシナにも当てはまる。ジーナ・ロロブリジータやソフィア・ローレンと同じくらいの富を永遠に手に入れるため適切な男とベットに入ることは憂鬱なことではない。
アメリカから戻った当初は、それ程悪くはなかった。稼いだドルで3百万ギルダーの邸宅をローマ近郊に購入し、チネチッタでの仕事に戻った。彼女によく仕事は来ましたが、出演料は少なくなって行った。残念なことに、彼女がアメリカを去る前から彼女のマネージャーであり愛人でもあったライモンド・カステッリは彼女に興味を持たせ続けるには年を取りすぎていた。
昨年、シルヴァ・コシナに悲劇が襲い掛かりました。50万ドルの税金が課せられました。コシナは邸宅は競売にかけ、債務を支払うことは出来ましたが、残りの資産は今後の生活を維持するにはあまりに少なかった。彼女は生き残るためにお金を稼ぐ必要があった。
映画の世界では、彼女の名前は何も意味しません。しかし、舞台で露出する彼女は観客を引き付ける。彼女はすべての芸術は欠けることなく行われなければならないことを知っている。ミュージカルと呼ばれるものは、オペラのメロディーとともにある。黒い小さな飾り布だけを太ももの間に付けて歌う「私はとてもセクシー」

「ブラボー」と叫ぶ、心のこもった拍手をする観衆。彼らは赤ワインを飲みすぎている。


生き続けるために、シルヴァは衣装を脱ぐ



記事の中でも触れられていましたが、44歳になったシルヴァ・コシナの肢体は、バストはその重さに耐えかねて垂れ始め、かつで引き締まったウエストには贅肉が付き、中年女性そのものになっている。しかし、ボリューム感たっぷりのヒップや太もも、柔らかそうな乳房、脂肪に覆われた背中など、まだまだ劣情を刺激し、鑑賞に値するのではないかと思う。特に熟女好きにとって!

【オランダ語】
WIE VINDT MIJ NOG SEXY?

Haar reon en haar goud zijn verbleekt. Sylva Koscina, 44 nu, schitterde in honderdtwintig films en speelt nu wanhopig haar allerlaatste rol.

Het Odeon Theater ligt ietwat verscholen achter de beroemde Domkerk van Milaan. Maar in dit vroeg avondlijk uur trekt de vermaakstempel meer belangstelling dan het godshuis. Dat komt door de inhoud van de vitrines aan de gevel. Twee personen met een toeristisch uiterlijk, duidelijk afkomstig uit noordelijker contreien, drukken de neus plat. In het voorbijgaan blijven wij niet in het ongewisse omtrent hun landaard. Want de een zegt: “Wat een joekel van een wijf!”
Hij doelt op de foto van een half ontklede dame met kort blond haar, die met haar formidabele gestalte luister bijzet aan de derderangs musical, die van het Odeon bepaald niet elke avond een uitverkocht huis maakt. Haar naam prijkt op het affiche: Sylva Kiscina.
Daar blijft het oog van menige Italiaan aan kleven. Want nauwelijks vijf jaar geleden was deze Sylva op het Apennijnse schiereiland bijna net zo populair als La Loren en La Lollobrigida. Ze was een ster, een vedette, die kon bogen op een zeer voorspoedige filmcarrière. Producers en regisseurs waren beleefd tegen haar, en bij galafeesten kreeg ze een kushandje van Gina en Sophia.
Dat is allemaal voltooid verleden tijd. Om in leven te blijven trekt ze nu elke avond haar kleren uit ten overstaan van een joelend publiek. Al het geld, dat ze met honderdtwintig filmrollen in de loop der jaren verdiende, is weg. En ook de herinnering aan haar triomfen vervaagt. Tenslotte vertolkte ze maar één keer een hoofdrol in een Fellini-film. Zij was de verdorven zuster van Giulietta Masina in Julietta van de Geesten een rolprent die in het midden van de jaren zestig bioscoop-fijnproevers sterk aansprak.
Het leek er toen op dat ze zich definitief op één lijn had weten te stellen met de grootsten van het Italiaanse witte doek. Als ze in Italië gebleven was, had ze dat misschien kunnen waarmaken. Maar haar opmerkelijke prestatie leverde haar in 1966 de uitnodiging op naar Hollywood te verkassen. Daar speelde ze in drie produkties, met Paul Newman, Rock Hudson en Kirk Douglas. En kreeg er geen twee handen voor op elkaar.
In de haveloze kleedkamer, in de catacomben van het Odeon-theater, kijkt Sylva Koscina wat bitter terug op de mooie toekomst, die zij achter zich liet. Wat is er over van het stralende Joegoslavische meisje, dat, toen ze 22 jaar was, aan een eindstreep in de ronde van Italië de legendarische Belg Rik van Steenbergen op zijn overwinningskus mocht tracteren? Louter op de foto van dat vertederende tafereel werd Sylva daarna door de regisseur Pietro Germi voor diens eerstvolgende film gecontracteerd. In totaal speelde ze in honderdtwintig films. Maar nu?
Ze heeft alleen nog maar zichzelf: een te zwaar, te log geworden vrouwenlijf van 44 jaar, dat bij een striptease-act op het Thorbeckeplein zou worden uitgefloten, maar dat in Milaan nog net als een curiosum kan gelden. De klassieke bewoners van het land plachten reeds twintig eeuwen geleden te verzuchten: sic transit gloria mundi – zo vergaat de glorie der wereld. Dat is volop van toepassing op Sylva Koscina, die mistroostig verklaart dat zij helaas niet met de juiste mannen in bed gestapt is om zich blijvend een welstand vergelijkbaar met die van Gina Lollobrigida en Sophia Loren, te verwerven.
Het ging haar, nadat ze was teruggekomen uit de Verenigde Staten, aanvankelijk niet eens zó beroerd. Van de verdiende dollargages kocht ze een villa van 3 miljoen gulden in de buurt van Rome, en vervolgens ging ze weer opgewekt aan de slag in Cinecittà. Men kon haar wel rollen aanbieden, maar de gages werden steeds kleiner. Helaas was de man die haar manager en minnaar was geweest voor ze naar Amerika vertrok, Raimondo Castelli, inmiddels te oud geworden om zich nog voor haar te kunnen interesseren.
Vorig jaar heeft zich het noodlot aan Sylva Koscina voltrokken. De belastingdienst, die geen waardering kon opbrengen voor haar financiële doen en laten, kwam met een navordering van een half miljoen gulden. La Koscina bood haar dure behuizing te koop en liet de inboedel veilen. Ze kon op die manier haar schulden voldoen, maar het bedrag dat overbleef, bleek te gering om tot een behoorlijke lijfrente te worden herleid. Ze moest geld verdienen om in leven te blijven.
In de filmwereld betekent haar naam niets meer. Maar bloot op het toneel kan ze wellicht toch nog wat toeschouwers van een bepaald allooi trekken. Ze weet dat dit alles met kunst geen barst te maken heeft. De zogenaamde musical hangt aan elkaar van verschmierde operamelodieën. Als klapstuk zingt La Koscina, met alleen een zwarte verenbos tussen haar dijen: “Ik ben niet voor niets zo sexy.”
Onder het medelijdend klappende publiek is er den waarachtig één, die “Bravo!” roept. Hij heeft te veel chianti gedronken.